Mirosław Mrzygłód

Przepisy

Leczo

Składniki:

  • dość dużą cukinia
  • 2 srednie cebule
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • kiełbasa
  • przecier pomidorowy
  • przyprawy

Cebule podsmażyć na margarynie. Dodać papryki pokrojone w kostkę. Dodać kiełbasę i przecier pomidorowy. Wrzucić przyprawy (kucharek, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy). Podsmażyć. Cukinię obrać, pokroić i stopniowo dokładać. Smażyć aż cukinia będzie szklista.

komentarze: 4, dodaj komentarz

ManMic:To może być dobre!
ktoś stamtąd:Pięknie!
P2wu1zmUmd:Ale mi zrobilas smaka! Mimo ze jest tak wcześnie rano, to zjadlabym Nie wiem czemu, ale u mnie w rodzinie i w miesicie nazywa sie on placek po bytomsku :PPozdrawiam i czekam na kolejne pyszne przepisy :)
fBAj68Op:Nie wiem co takiego ma plaeck ziemniaczany w sobie, ot zwykły ziemniak przerobiony na coś niezwykłego w smaku. a z sosem- chyba nikt nie odmf3wi takich dobroci. ja też znam go pod nazwą placka po węgiersku. pozdrawiam BasiuMalwinna

powrót do spisu potraw